Apie mus

 

Kai paprastas „Ačiū“ užrašytas ant atvirutės yra per mažai, o dovana – lyg ir per didelis dėmesys. Tai, ką daryti? Rinktis Šokolado atvirutę! Toks sveikinimas bus tikrai originalus ir įdomus.

Elektroninėje parduotuvėje Jums tereikia išsirinkti patinkantį atvirutės dizainą, pasirinkti šokoladą (pieninį ar juodą), parašyti sveikinimą, adresą ir viskas! Suruošime siuntinuką ir nunešime į paštą ir išsiųsime mes! Jums telieka laukti padėkos iš maloniai pradžuginto / nustebusio draugo ar artimojo!

Taigi naršykite mūsų svetainėje, išsirinkite Jums labiausiai patikusį dizainą, užsisakykite ir siųskite šokoladą paštu! Nes nusiųsti šokoladinę staigmeną dar niekada nebuvo taip paprasta!


Daugiau apie šokoladą

Pirkdami „Šokolado pašto“ šokoladą, įsigysite Lietuvoje pagamintą šokoladą iš Ganos, Ekvadoro ir Grenados kakavmedžių plantacijose užaugintų bei kruopščiai atrinktų kakavos pupelių. Šis šokoladas yra gaminamas tik iš natūralių produktų, be aromatinių priedų, todėl išsaugomos visos sveikosios savybės.


Juodasis Šokoladas

Sudėtis: trinta kakava (pagaminta iš rūšinių kakavos pupelių GHANA, ARRIBA, GRENADA), cukrus, kakavos sviestas, emulsiklis (rapsų lecitinas). Kakavos sausųjų medžiagų – ne mažiau kaip 62%. Gali būti žemės riešutų, lazdyno riešutų, kviečių glitimo ir pieno pėdsakų.

Pieninis šokoladas

Sudėtis: cukrus, kakavos sviestas, trinta kakava (pagaminta iš rūšinių kakavos pupelių GHANA), grietinėlės milteliai, nugriebto pieno milteliai, emulsiklis (rapsų lecitinas). Kakavos sausųjų medžiagų – ne mažiau kaip 35%, pieno sausųjų medžiagų ne mažiau kaip 22%. Gali būti žemės riešutų, lazdyno riešutų ir kviečių glitimo pėdsakų. Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje (18 ± 3 ºC), esant ne didesniam kaip 75% santykiniam patalpos oro drėgniui.

Neto masė 100 g

Pagamintas ir supakuotas Lietuvoje.


Taigi šokoladas – ir mažų ir didelių mėgstamas desertas, teikiantis  ne tik džiaugsmo, bet ir naudos.

O kaip jis atsirado mūsų kraštuose? Pasirodo šokoladas žinomas nuo senų senovės. Kasinėjimai rodo, kad majai gėrė karštą šokoladą (tai įrodo piešiniai bei išlikę raštai), juo mėgavosi ir Meksikoje gyvenę indėnai, o į Europą jis buvo atvežtas XVI a. ir kurį laiką buvo vis dar naudojamas kaip gėrimas.


Kakavmedžiai, iš kurių gaunamos kakavos pupelės, auga Lotynų Amerikoje, šiais laikais pradėtos auginti ir Afrikoje, nes tapo itin paklausia preke. Lietuvoje šokolado gamyba prasidėjo tik 1888 m., kai Kaune pradėjo veikti pirmoji šokolado ir cukrinės konditerijos įmonė.


Pateikiame keletą įdomių faktų apie šokoladą:

  • Tyrimai rodo, kad šokoladas sukelia jausmą, labai panašų į įsimylėjimą. Jis sužadina serotonino gamybą, kuris neretai vadinamas laimės hormonu.
  • Taip pat šokoladas yra puikus afrodiziakas, tai įrodo ir įvairios istorijos. Legendos pasakoja, kad actekų genties vadas Montesuma kiekvieną rytą pradėdavo „čokolatio“ gėrimu, kuris suteikdavo energijos kūnui ir aštrumo protui. Spėkit kas dar nuolat krimsdavo šokoladą? Žinoma, kad širdžių ėdikas Kazanova, mat jis suteikdavo jam vyriškumo galios.
  • Žmonės, valgantys daug šokolado yra laimingesni nei tie, kurie jo nevalgo, nes kakavos sviestas skatina endorfinų (hormonų, sukeliančių pasitenkinimą) išsiskyrimą.
  • Šokoladas padeda susikaupti ir saugo nuo nervinio išsekimo. Todėl kasdien suvalgyti po 40 g juodojo šokolado tikrai verta, ypač jei reikia mokytis ar intensyviai dirbti.
  • Europos kardiologai priskyrė šokoladą prie maisto produktų, kurie laikomi stipriais antioksidantais. Todėl medikai siūlo vartoti šokoladą tiems, kas priklauso didesnės širdies ligų rizikos grupei.
  • Šokoladas nestorina! Tyrimai rodo, kad tukina cukrus, esantis šokolade, o ne pats šokoladas. Kuo daugiau šokolade kakavos, tuo mažiau – cukraus, tad sveikiausia rinktis juodąjį.
  • Šokoladas intensyvina protinę veiklą ir gerina matematinius sugebėjimus. Buvo atliktas tyrimas, kurio metu savanoriams buvo liepiama gerti karštą kakavą, papildytą medžiagomis, kurių yra šokolade. Tiems žmonėms žmonėms skaičiuoti pasidarė lengviau nei tiems, kurie negėrė tokio gėrimo.